Politiskajām partijām, kas iesniegušas savus deputātu kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta vēlēšanām, 30 dienu laikā pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām, t.i. līdz 2004. gada 12. jūlijam, bija jāiesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam politisko partiju vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.2 pantu.

Līdz 12. jūlija darba dienas beigām vēlēšanu izdevumu deklarācijas bija iesniegušas 12 politiskās partijas: "Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija", "Savienība "Latvijas ceļš"", "Latvijas Sociālistiskā partija", "Tautas saskaņas partija", "Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK", "Kristīgi demokrātiskā savienība (KDS)", "Tautas partija", "Konservatīvā partija", "Jaunais laiks", "Sociāldemokrātu Savienība-SDS", "Latvijas Pirmā partija", "Zaļo un Zemnieku savienība".

2004. gada 13. jūlijā deklarācijas iesniedza šādas partijas: "Apvienotā sociāldemokrātiskā labklājības partija", "Latgales Gaisma", "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā". 15. jūlijā deklarāciju iesniedza politiskā partija: "Eiroskeptiķi" (Esi cilvēks).

Vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā partijas norāda visus ieņēmumus un izdevumus, kas politiskajai partijai radušies laika posmā no 90. dienas pirms vēlēšanām līdz vēlēšanu dienai, kā arī izdevumus, kas radīsies, pēc vēlēšanām maksājot rēķinus par pirmsvēlēšanu laikā veiktajām darbībām.

Ja politiskā partija mēneša laikā pēc atkārtotā brīdinājuma nosūtīšanas neiesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju, tad biroja priekšniekam, saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu, ir pienākums divu nedēļu laikā ierosināt attiecīgās politiskās partijas darbības apturēšanu tiesas ceļā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.34 pants (Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas noteikumu pārkāpšana) paredz, ka par vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas aizpildīšanas vai iesniegšanas kārtības neievērošanu politiskajai partijai var piemērot naudas sodu no 250 līdz 500 latu apmērā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veic vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaudi un gada laikā no dienas, kad beidzies deklarāciju iesniegšanas termiņš, par visās deklarācijās atklātajiem politisko partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par pasākumiem, kas veikti to novēršanai, informē sabiedrību.