KNAB videoklipu jau noskatījušies vairāk kā 114 tūkstoši skatītāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedriskās konsultatīvās padomes sastāvs tiek mainīts, no tā izslēdzot divas nevalstiskās organizācijas – Sabiedrību par atklātību “Delna” un „Sabiedriskās politikas centru PROVIDUS”.

Saskaņā ar SKP nolikumu tās sastāvu apstiprina KNAB priekšnieks. Tāpat nolikums nosaka gadījumus, kad KNAB priekšnieks ir tiesīgs izslēgt nevalstisko organizāciju no SKP sastāva. Izslēgšana ir iespējama, ja organizācija rakstveidā ir izteikusi attiecīgu lūgumu, ja tā tiek likvidēta, ja netiek ievērota nolikumā noteiktā sēžu apmeklēšanas kārtība, kā arī, ja organizācija pieļāvusi rupju ētikas normu pārkāpumu. Šajā gadījumā KNAB ieskatā abas minētās nevalstiskās organizācijas ir pieļāvušas ētikas normu neievērošanu, informāciju par KNAB ilglaicīgi atspoguļojot un publiskojot, nepārbaudot informācijas atbilstību faktiskajai situācijai, tāpat izplatot faktiskai situācijai neatbilstošu informāciju par KNAB darbību.

KNAB SKP izveidota, lai nodrošinātu sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. Padomes uzdevums ir veicināt KNAB saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam par aktuāliem jautājumiem.