Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prasību savlaicīgu neizpildīšanu tiesa uzlikusi naudas sodu 45 latu apmērā Apvienotās Sociāldemokrātiskās labklājības partijas priekšsēdētājam Jurim Žuravļovam.

KNAB saņēmis Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2004.gada 17.septembra lēmumu, kurā konstatēts, ka Juris Žuravļovs izdarījis administratīvo pārkāpumu, būdams Apvienotās Sociāldemokrātiskās labklājības partijas priekšsēdētājs nav izpildījis KNAB prasības 2002.gada finansiālās darbības deklarācijas pārbaudē konstatēto pārkāpumu novēršanai - līdz 2004.gada 22.aprīlim iesniegt precizētus ziedojumu sarakstus, kā arī līdz 2004.gada 6.maijam pārskaitīt Valsts kases norādītajā kontā pretrunā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu saņemtos finanšu līdzekļus 3 337,90 latu apmērā.

Apvienotās Sociāldemokrātiskās labklājības partijas 2002.gada finansiālās darbības deklarācijas pārbaudes rezultātā KNAB konstatēja, ka partija 2002.gadā ir saņēmusi ziedojumus finanšu līdzekļu veidā no vienas fiziskās personas kopumā 11 137,90 latu apmērā, kas pārsniedz likumā noteikto 10 000 latu ierobežojumu, kā arī saņēmusi trīs ziedojumus kopumā 2 200 latu apmērā, kuri pretrunā ar likumu iemaksāti partijas kasē, nevis bankas kontā.

Pēc atkārtota brīdinājuma nosūtīšanas Apvienotā Sociāldemokrātiskā labklājības partija iesniedza lūgumu pagarināt finanšu līdzekļu atmaksāšanu un KNAB priekšnieks saskaņā ar likumu noteica jaunu termiņu. Tomēr arī šajā termiņā Apvienotā Sociāldemokrātiskā labklājības partija neizpildīja KNAB prasību par pretlikumīgi saņemto finanšu līdzekļu atmaksu. 2004.gada 29.jūnijā KNAB nosūtīja uz Rīgas pilsētas Centra rajona tiesu administratīvā pārkāpuma protokolu naudas soda uzlikšanai.

Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo Juri Žuravļovu no pienākuma izpildīt KNAB likumīgās prasības novērst viņa vadītās partijas finansiālās darbības deklarācijas pārbaudē konstatētos pārkāpumus.