Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 24.maijā aizturējuši Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes darbinieku. Aizturētā persona tiek turēta aizdomās par izspiešanu, solot pret atlīdzību atdot nozagtu automašīnu.

Valsts policijas darbinieks no cietušā izspiedis 1 400 USD un 40 LVL. Aizturēšana notikusi Jūrmalā. Šobrīd aizturētā persona ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Par izspiešanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, KNAB ierosinājis krimināllietu pēc Krimināllikuma 183.panta[1] otrās daļas.



[1] 183.pants. Izspiešana

(1) Par pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu vai tiesības uz mantu vai izdarīt kādas mantiska rakstura darbības, piedraudot ar vardarbību cietušajam vai viņa tuviniekiem, piedraudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo vai viņa tuviniekiem, piedraudot iznīcināt viņu mantu vai radīt viņiem citu būtisku kaitējumu (izspiešana), -
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(2) Par izspiešanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, lietojot vardarbību, ieročus vai sprāgstošas vielas, -
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.