20.maijā notika Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Sabiedriskās konsultatīvās padomes pirmā sēde.

Šajā sēdē padome apstiprināja tās personālsastāvu un par priekšsēdētāju ievēlēja Sabiedriskās politikas centra Providus pētnieku Valtu Kalniņu. Par Padomes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Latvijas Pacientu tiesību biroja valdes priekšsēdētājs Agris Bitāns.

Konsultatīvajā padomē darbosies arī Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Baiba Rubess, Ētikas padomes priekšsēdētājs Ivars Ījabs, Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis Viesturs Sprūde, Latvijas Būvnieku asociācijas valdes un ētikas komisijas loceklis Māris Saukāns, Latvijas Darba devēju konfederācijas direktora vietnieks Edgars Korčagins, Latvijas Juristu biedrības priekšsēdētājs Aivars Borovkovs, Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža padomniece Vineta Reitere, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras daļas direktore Aina Biljone, Latvijas Tirgotāju asociācijas konsultants Austris Kalniņš, Latvijas Žurnālistu savienības valdes loceklis Leonards Pāvils, Sabiedrības par atklātību "Delna" valdes priekšsēdētāja Inese Voika, Vides aizsardzības kluba viceprezidente Alda Ozola - Matule.

Pirmajā sēdē padomes locekļi iepazīstināja ar savu viedokli par padomes lomu un iespējamiem sadarbības virzieniem ar KNAB, kā arī vienojās par turpmākās darbības principiem un nākamajā sēdē izskatāmajiem jautājumiem.

Padomes locekļus uzrunāja KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.

Sabiedriskā konsultatīvā padome izveidota, lai nodrošinātu sabiedrības pārstāvju līdzdalību valsts korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. Padome veicinās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas Birojam par aktuāliem jautājumiem.

Padomes darbību reglamentē tās nolikums, kas izstrādāts, saskaņojot ar iesaistītajām organizācijām. Ar nolikumu var iepazīties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājas lapā - www.knab.gov.lv.