Iedzīvotāji arvien aktīvāk lieto mobilo lietotni “Ziņo KNAB!”

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien, 20.jūlijā, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem prezentēja KNAB izstrādāto mobilo lietotni “Ziņo KNAB!”.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā ir noteiktas prasības, kas jāievēro veicot aģitāciju attiecīgajā laika posmā. Šo prasību ievērošanas kontroli savas kompetences ietvaros veic Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), Valsts policija, Pašvaldības policija, Drošības policija un KNAB. Līdz šim par iespējamiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijas periodā iedzīvotāji KNAB varēja paziņot, nosūtot iesniegumu elektroniskajā pastā vai izmantojot pasta pakalpojumus, kā arī piezvanot uz Ziņojumu centra tālruni 67356161, diennakts uzticības tālruni 80002070 vai ierodoties personīgi. Šajā priekšvēlēšanu periodā KNAB piedāvā iedzīvotājiem vēl vienu, ērtāku un ātrāku, informēšanas kanālu – mobilo lietotni.

Mobilā lietotne “Ziņo KNAB!” ir izstrādāta ar mērķi veicināt sabiedrības iesaistīšanos aizdomīgas aģitācijas gadījumu atklāšanā un atvieglot informācijas sniegšanu KNAB. Tā ir izveidota kā ērts palīgs ikvienam sabiedrības loceklim, lai vienkāršā, ātrā un ērtā veidā informētu KNAB par viņaprāt iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu.

Lietotne pieejama lejupielādei bez maksas elektronisko ierīču lietotņu veikalos App Store un Google Play.

Vēršam lietotāju uzmanību, ka gadījumos, ja iespējamā pārkāpuma fiksēšanas brīdī nav pieejams interneta pieslēgums, informāciju varat fiksēt video vai foto un vēlāk nosūtot, aprakstā precizēt notikuma laiku, vietu un citu jūsuprāt noderīgu informāciju. Ziņošana ir anonīma, personai nav nepieciešams sevi autentificēt.

Aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem un sociāli aktīviem 13.Saeimas vēlēšanu priekšvēlēšanu periodā un vēlēšanu dienā un par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem informēt, izvēloties sev ērtāko saziņas veidu, tai skaitā, izmantojot lietotni “Ziņo KNAB!”.

Pasākuma prezentācija šeit